ZANGERS


De kerngroep van zes professionele zangers

en hun achtergrondDe zangers hebben als doel om zoveel mogelijk geimproviseerde voorstellingen en concerten te geven van een zo hoog mogelijk muzikale en theatrale kwaliteit. Zij verdiepen zich tijdens hun repetities in de mogelijkheden en benodigdheden voor de ultieme vocale improvisatie. Velen hebben een link met het Conservatorium van Codarts te Rotterdam.De Rotterdam ImproVoices zijn:

Sander Gieling


Sander is sinds zijn vroege jeugd actief als zanger, acteur en danser. Zijn liefde voor muziek ontwikkelt hij aanvankelijk in cabaret, klassieke muziekproducties, rockbands en musicals. Als zanger en/of muzikaal leider krijgt Sander bekendheid met a capella formaties Touchdown, NRG, Rave, The Dutchmen en Vocal Group KIX. Sander coacht zanggroepen en verzorgt workshops voor koren en ensembles op het gebied van improvisatie, ritme en performance. Hij is daarnaast bestuurlijk actief als voorzitter van de Stichting “Vocal Pop & Jazz Days” en als één van de drijvende krachten achter stichting EduVox, waar hij werkt aan vocale muziekeducatie en aansprekende zangprojecten

Kees KoolKees Kool (1956) heeft al vele jaren ervaring in meerdere vocale improvisatiegroepen. Zijn interesse in geïmproviseerde vocale muziek werd gewekt na het bijwonen van een workshop van Bobby McFerrin.

Kees heeft intensieve studies gevolgd bij verschillende bekende artiesten, waaronder Roger Treece, Rhiannon, Joey Blake, David Worm, Jim Daus Hjernoe en Peder Karlsson. Deze studies hebben zijn focus vooral gericht opgeïmproviseerde concerten. Hij geeft regelmatig workshops in zowel binnen- alsbuitenland. Een van de hoogtepunten van zijn workshops is het inspiratieweekend dat hij de afgelopen zes jaar heeft gegeven aan het Conservatorium van Helsinki, genaamd "Sibelius".

Op dit moment is Kees Kool betrokken bij verschillende zanggroepen. Hij zingt in 'RIV' (Rotterdam ImproVoices), 'POP-UP BAND' (internationaal gezelschap) en 'DOC' (Dutch Organic Choir).

Naast zijn passie voor zingen en workshops geven, is Kees ook actief alsbeeldend kunstenaar. Hij schildert en zijn kunstwerken zijn te vinden op zijn website: www.kool-art.nl.     

Nele Mennes 


Nele Mennes (Antwerpen, 1982) – Belgische zangeres, songwriter en vocal improv-artist en theatermaker. Ze zingt bij het trio Alma Mía, is onderdeel van het muziekcollectief Batavierhuis en doceert aan Codarts op de muziektheateropleiding. Haar show Naakt ontving de de eerste prijs op het Utrechtse Kleinkunst Festival.

Mennes studeerde af in muziektheater (BA) aan Codarts, conservatorium van Rotterdam (NL) en uitvoerend theatermaken, de
Theaterkade Amsterdam (NL). Haar debuutvoorstelling Madelief toerde in Belgie en Nederland en met haar tweede show Naakt ontving ze de eerste prijs op het Utrechtse Kleinkunst Festival voor haar Nederlandse songs. Zes jaar stond ze op de planken met de close harmony groep De meisjes Loos. Ze assisteerde MT Hollands Diep/Silbersee, speelde bij muziektheater Laika en daagde jongeren uit bijHouse across Bounderies.

Natalia Rogalski


Natalia Rogalski (1973) begon haar zangcarrière bij het Pools Folkloristisch Staatsensemble voor Zang en Dans 'Śląsk'. Hierna volgden er tournees in binnen- en buitenland met 'Flairck', Eric Vaarzon Morel, Fernando Lameirinhas en 'Ot Azoj'. In 2004 studeerde zij af als actrice/theatermaker aan ‘De Theaterkade’ te Amsterdam en in 2007 won zij de Publieksprijs in het 'Concours de la Chanson'.


Natalia’s kracht ligt in de theatrale vertolking van liederen. Zij biedt humor naast melancholie en ontroering.


Natalia speelt en zingt momenteel in de muzikale vertelling 'Victor Jara' en is frontvrouw van de jaren '80 cover rockband 'Goldpepper'. Verder geeft ze stem- en theaterlessen.


Zie ook: victorjara.nl/voorstellingen/

Inge Rambags 


Inge Rambags is een muzikale duizendpoot die iedereen uitnodigt om de eigen stem te onderzoeken en in haar geheel te gebruiken. Zo combineert ze haar vergaande kennis van de stem met lef en humor en krijgt menige stem weer gezond en werkend en veel meer.

Ze voelt zich een coach in hart en nieren en maakt hierbij gebruik van de kennis die ze o.a. in Kopenhagen tijdens haar CVT studie leerde.

 

Ze arrangeert en dirigeert en heeft zelf een groot Popkoor wat vele optredens per jaar heeft.

Ze werkt ook dolgraag met kinderen.

Ze coached regelmatig andere koren, zanggroepen, bands, transmannen, bedrijfsworkshops.

Ze geeft cirkelzang workshops.

 

Ze schrijft en produceert zelf songs en is momenteel bezig met een eigen theaterproject.

 

Het liefste zingt ze op improvisatiebasis en laat ze muziek in het moment ontstaan.

Ze volgde de lessen van Rhiannon’s all the way in in 2018 en 2019. Sinds dit moment zingt ze bij de RIV en heeft ze wekelijks compositie/cirkelzang lessen van Roger Treece.

 

 

Mony Wouters


Mony Wouters (1955) is zangeres, musicus en zangdocent. Van 2001 t/m 2022 was zij als docent zang, muzikale interpretatie, ensemblezang en vocale improvisatie verbonden aan de Bachelor Muziektheater van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, in Rotterdam. Daarnaast werkte zij daar als muzikaal leider, vocal coach en maker aan vele muziektheatervoorstellingen. Ze werkte met regisseurs als Vincent van Warmerdam, Carline Brouwer, Rosetta Drenth, Minou Bosua en Marije Gubbels. Eerder was zij verbonden aan o.a. 'de Theaterkade' en 'het Jeugdtheaterhuis', eveneens als zangdocent, vocal coach, ensembleleider en muziektheatermaker.

 

Als zangeres treedt zij op met de band 'Solune', waarmee zij chansons en franstalige muziek brengt in Nederland en Frankrijk. https://www.facebook.com/solunemusique/

Daarnaast zingt Mony in verschillende vocale improvisatiegroepen. Ruim 20 jaar trainde zij hierin bij Rhiannon, één van de zangeressen van het oorspronkelijke 'Voicestra' van Bobby McFerrin. En verder volgde zij langlopende trainingen bij Roger Treece en Bob Stoloff en volgde zij meerdere workshops en masterclasses bij o.a. David Worm, Joey Blake, Jim Daus Hjernøe, Jesper Holm, Suba Sankaran en Dylan Bell.

 

Tijdens haar docentschap op Codarts verdiepte zij zich in diverse muziekstijlen, zoals o.a. tango, flamenco, bossa nova, samba, hiphop, neosoul, jazz, blues en gospel. Naast de klassieke muziek waarmee zij opgroeide als fluitiste. Haar veelzijdige muzikale interesse staat centraal in al haar werk.

Onze professionele versterking bij optredens 

Margreet Snaas 


Margreet Snaas is een getalenteerde zangeres die heeft getraind met de Rotterdam Improvoices. Hoewel ze momenteel geen vaste deelnemer is, versterkt ze de groep soms bij optredens. Haar unieke stem en het gebruik van taal stellen haar in staat om nieuwe improvisatiewerelden te creëren. Haar benadering is poëtisch en ze gebruikt haar stem als instrument om expressieve en betekenisvolle improvisaties tot stand te brengen. Met haar bijdrage voegt Margreet Snaas een extra dimensie toe aan de muzikale en poëtische ervaring van de Rotterdam Improvoices.


Yorick Heerkens Yorick Heerkens heeft een unieke stem en podiumaanwezigheid waarmee hij zijn publiek weet te raken. Zijn optredens zijn energiek en vol passie, en hij heeft een talent voor het creëren van een betoverende sfeer tijdens zijn improvisaties. Zijn vocale vaardigheden en expressieve interpretaties maken hem tot een opvallende performer.


Hoewel Yorick Heerkens momenteel geen vaste deelnemer is, wordt hij regelmatig uitgenodigd om op te treden bij verschillende gelegenheden.


Zijn improvisaties brengen vaak een element van verrassing en spontaniteit. Met zijn indrukwekkende prestaties op zowel de winter- als zomerparades heeft Yorick Heerkens een reputatie opgebouwd als een getalenteerde en betoverende performer. Zijn aanwezigheid op het podium zorgt voor een onvergetelijke ervaring.